Bloc de l'AMPA de l'Escola Octavio Paz

Fent AMPA fem Escola!

Molt + que una associació

19 d’abril 2012

Els pares i mares d'alumnes de Catalunya diuen "prou"


Les associacions de pares i mares d'alumnes de Catalunya convoquen una manifestació unitària contra les retallades

Imma Fuyà, presidenta de la Federació d'Associacions de Mares i Pares de Catalunya (FAPAC), i Pere Farriol, president de la Federació d'Associacions de Pares i Mares de l'Educació Secundària (FAPAES), no han estalviat el seu malestar davant les noves retallades anunciades pel ministre d'Educació, José Ignacio Wert.

Les associacions de pares i mares d'alumnes de Catalunya i els sindicats de docents més representatius es mostren totalment en contra de les noves retallades anunciades ahir pel ministre d'Educació, José Ignacio Wert, i, en línia amb les declaracions de la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, recorden que ells ja han fet els ajustos que calia i diuen que no en faran més.

La FAPAC i la FAPAES, juntament amb els sindicats de docents més representatius a Catalunya -USTEC, CCOO, FETE-UGT i la CGT-, i altres organitzacions, com sindicats d'estudiants, associacions de pedagogs i de la universitat pública, han convocat per dissabte que ve, dia 21, una manifestació unitària de protesta a Barcelona.

Fuyà, no obstant això, va més enllà i aposta per estendre la protesta de dissabte a totes les poblacions catalanes i demana a tots els ciutadans que s'uneixin per dir "ja n'hi ha prou" a les retallades en l'educació pública.

Segons un proverbi africà, "Per educar un nen fa falta tot un poble", ha recordat Fuyà, que anima a participar en les protestes, igual que Farriol, qui apunta que "l'educació no és una mercaderia, sinó valors i ciutadania".

Segons el parer del president de FAPAES, "els pares hem de dir prou" ja que "no podem acceptar que se suprimeixin 40 anys d'avenços en educació".

A partir d'ara, ha argumentat, les protestes han de ser "més contundents, sempre en la legalitat", fent un treball "de formiga" per encomanar a tots els ciutadans que "hem de fer un canvi de mentalitat i apostar per defensar l'educació pública".

En aquesta línia, en el manifest sindical signat per CCOO, CSIF, STEs i FETE-UGT en defensa de l'ensenyament públic es considera que les retallades en despesa social "posen en risc l'Estat del Benestar, patrimoni de tots, al qual pràcticament els ciutadans espanyols ens hem anat acostant aquests últims anys".

Els sindicats asseguren que no acceptaran ni les retallades salarials ja aplicades ni les noves que es pretenen aplicar, ni l'empitjorament de les seves condicions laborals, que, a més, "impediran que més de 50.000 universitaris acabats de titular s'incorporin els anys vinents al sistema educatiu públic".

Recorden també que, actualment, l'ensenyament públic "arriba a tots els racons del nostre país, allà on mai serà rendible per a la iniciativa privada" i és l'"única que garanteix la igualtat d'oportunitats, la cohesió social, la superació de les desigualtats d'origen, la vertebració de tota la societat en un objectiu comú i el progrés individual i social de tots, no d'uns pocs".

Rebaten que sobrin empleats públics ja que suposen el 10% de la població ocupada mentre que la mitjana de la Unió Europea arriba al 16%.

Font : 3cat24 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada